You are here:

Agras T30: Технология Branch-Targeting и пръскане на овощни градини

Защитата на овощните градини и овощните дървета от вредители и болести е ключов аспект на земеделието. Ефективната растителна защита изисква прецизно прилагане на пестициди в точното количество, в точното време и на точното място. Традиционните методи на пръскане обаче могат да бъдат трудоемки, да отнемат време и да доведат до увреждане на околната среда. Също така може да бъде предизвикателство да достигнете до върховете на дърветата и да осигурите цялостно покритие на вашите овощни градини. Agras T30, дрон за пръскане на земеделски култури, предлага решение на предизвикателствата при пръскането на овощни дървета, осигурявайки бързо и прецизно покритие, минимално отклонение и възможности за цифрово управление на овощни градини.

Колко ефективни са дроновете при пръскането на овощни градини?

Докато не го видите, може да имате съмнения относно използването на дронове за пръскане на овощни дървета.

„Може ли да се проникне през дебелия покривен слой?“

„Пръскани ли са гърбовете на листата?“

„Колко добър е ефектът от пръскането?“

Това са някои често срещани въпроси, които чуваме, когато става въпрос за начинаещи в пръскането с дронове. Този блог ще се фокусира върху уникалните предимства на Agras T30 и защо той е идеалното решение за пръскане на овощни градини и овощни дървета.

Полеви тест за пръскане на овощна градина

При полеви тест Agras T30 демонстрира своите изключително ефективни качества, осигурявайки висококачествени резултати за фермерите.

По време на нашия експеримент стратегически поставихме водочувствителна хартия на 48 точки в плодно дърво, за да оценим покритието на дроновете Agras T30 и T20. Традиционните методи за растителна защита обикновено използват “насочване нагоре” или “насочване надолу”, като трудно проникват през гъстата корона на овощните дървета. Технологията Branch-Targeting на T30 представлява ново решение на това предизвикателство.

Branch-Targeting, е технология, която насочва впръскваната течност директно към листата, следвайки посоката на клоните. Това гарантира, че капчиците спрей достигат където и да са листата, осигурявайки пълно покритие. Този подход значително увеличава количеството течност, достигаща до долната страна на листата и долната част на короната.

T30 може също така да се трансформира чрез регулиране на ъгъла на издигане на своите рамена № 1 и № 4 и замяна на общия комплект за пръскане и пръскачка с комплект за специфични овощни дървета. Тази модификация води до разклонено вятърно поле, което насочва капчиците да следват модела на растеж на клоните на плодовите дървета, навигирайки между клоните и листата. Ъгловият подход е изправен пред по-малко препятствия, което позволява на спрея да проникне в припокриващата се зеленина и да осигури равномерно нанасяне отгоре надолу и във всички посоки.

Официалните данни от теста разкриват, че технологията Branch-Targeting на T30 удвоява приложеното количество върху гърбовете на долните листа на овощните дървета.

Дюзите за впръскване TX-VK4 минимализират отклонението

Опитните практикуващи разбират, че размерът на капките значително влияе върху ефективността на пръскането, като се имат предвид фактори като утаяване и изпарение. Ако капките са твърде малки, те се изпаряват бързо, докато по-големите капки се борят да проникнат през гъстата корона на овощните дървета.

За да оптимизира този процес, T30 се обединява с дюзите TX-VK4 с кух конус, специално проектирани за пръскане на овощни дървета. За разлика от вентилаторните пръскачки, тези керамични дюзи с кухи конуси генерират по-тесен спектър на размера на частиците (110-130 микрона). Това производство на по-голямо количество капки, които отговарят на същите параметри на утаяване, ги прави идеални за операции, включващи овощни дървета. Тази превъзходна дюза, съчетана с технологията Branch-Targeting, позволява по-силно проникване и по-равномерно разпределение на капчиците мъгла.

Разклоненото поле на вятъра създава лабиринт от капки, като гарантира, че течният разтвор не се губи, което води до по-голямо количество приложени пестициди. С тази система може да се постигне по-ефективно прилагане на течност за пестициди, ефективно запазване на течности, намаляване на разходите и защита на околната среда.

Дигитална овощна градина

DJI Agriculture постепенно се справя с предизвикателствата на операциите с овощни дървета. Това доведе до цялостно усъвършенстване на техните дигитални селскостопански решения. Когато е свързан към платформата Smart Agriculture Cloud Platform, T30 е в състояние да създаде триизмерна карта на овощната градина и да генерира интелигентни маршрути за полети чрез своята AI система. Това означава, че дори сложен сценарий за пръскане в овощни градини може да се управлява ефективно от един дрон. Това решение представлява ефективен, лесен за използване метод, който гарантира висококачествени резултати.

Заключение

Agras T30 революционизира селскостопанската индустрия със своите усъвършенствани функции и технологии, които го правят най-добрият избор за ефикасна растителна защита. С предимствата на Branch-Targeting технологията, минимално отклонение и дигитално управление на овощни градини, Agras T30 се доказа като интелигентна инвестиция за фермерите. Нивото на прецизност, което предлага, значително спестява разходи за пестициди и труд, като същевременно подобрява управлението на овощните градини, което води до висококачествени и високодобивни реколти, като същевременно минимизира въздействието върху околната среда. Използването на Agras T30 би могло фундаментално да промени начина по отглеждане на плодове, изрично помагайки на фермерите да се изправят с предизвикателствата за създаване на устойчиво, екологично бъдеще с ефективно използване на ресурсите.