DJI Agras T30 FAQ

Agras T30

Максимална височина на полета: 30 метра (Временни разпоредби за управление на полета на БЛА (проект за коментар)).

Максимален обхват на комуникация: 5000 m (измерен при височина на полета 2,5 m).

Максимална скорост на полета: 10 m/s; максимална оперативна скорост на полета: 7 m/s.

Време на кръжене: 20.5 минути (тегло при излитане 36.5 kg); 7.8 минути (тегло при излитане 66.5 kg).

Дронът може да пръска средно 16.5 акра на час (с дозировка 4,8 л/акър, ширина на пръскане 5 m, скорост 5 m/s и височина 2.5 m).

T30 има максимално натоварване от 30 кг, увеличение от 50%.
T30 е оборудван със сферичен многопосочен радар за избягване на препятствия, който поддържа многопосочно избягване на препятствия в хоризонтална и надземна посока и функции за адаптиране към терена и поддържане на височина в посока надолу.
Системата за пръскане на T30 използва бутална помпа с висок поток, електромагнитен разходомер с висока точност, електромагнитен клапан за високо налягане и 16 дюзи в по-разумно разположение, всяка от които се управлява независимо за по-точен контрол, по-голям диапазон на потока и по-равномерно приложение.
T30 поддържа технология за насочване на клони за по-добро проникване при пръскане на овощни дървета.
T30 идва с предна и задна двуканална система за наблюдение на изображението в реално време за по-безопасен полет.

Формата на T30 увеличава стабилността на вятърното поле надолу, което води до по-малко капки, отиващи нагоре, по-голяма ефективна ширина на пръскане, по-добро проникване и по-равномерно разпределение на капките.

Да, може да използвате едно дистанционно управление за до три дрона.

Потребителите трябва единствено да разопаковат и активират дрона. Сглобяване не е необходимо.

Дронът може бързо да се сгъне до 20% от първоначалния си размер.

Да. Със сензори, монтирани на рамената му, T30 може да открие дали те са разгънати и заключени, подобрявайки безопасността по време на употреба.

Пълният капацитет на работния резервоар е 30 L. Не може да се сваля и подменя бързо .

T30 поддържа следните модели дюзи:

SX11001VS (Стандартно)

SX110015VS (Опционално)

Овощен режим: TVK04 (Опционално)

Обновената бутална помпа произвежда силен поток от 8 L/min.
Независимото управление чрез 8 групи електромагнитни клапани осигурява по-точно пръскане. Спрейът с 16 дюзи за пълно покритие осигурява по-равномерно разпределение на капките, предотвратявайки изтичане по време на ултранисък полет. Интелигентният непрекъснат нивомер на течността осигурява откриване в реално време на оставащия обем пестицид.

Да. T30 открива оставащото ниво на пестициди в резервоара в реално време и интелигентно планира точките за зареждане. Това значително ще подобри ефективността на зареждането на батерията и презареждането на резервоара.

1. Поддържа многопосочно избягване на препятствия в хоризонтална и надземна посока.
2. Поддържа автоматично избягване на препятствия в хоризонтална посока.
3. Поддържа прецизно поддържане на височината в посока надолу за адаптиране към терена по време на полет.

Всепосочният цифров радар на T30 може да се заменя с този на T10, но не и с тези на T20 или T16.

T30 ще започне да намаля скоросатта, когато неговият радар открие препятствие с диаметър над 1 см, което е на 15 метра. След това ще започне да заобикаля препятствието, когато е на около 6 метра, или ще кръжи на около 2,5 метра от препятствието, измерено от върха на пропелера.

Насоченият нагоре радар може да открива препятствия над дрона в реално време и да се задържа прецизно, за да избегне препятствията при издигане.

Да. Потребителите могат да регулират чувствителността за избягване на препятствия въз основа на техните реални нужди.

Да. След като ортоизображението на зоната на операция бъде получено с Phantom 4 RTK, извършете 3D картографиране на зоната на операция с DJI Terra, който поддържа Овощен режим. След като бъде избрана зоната за работа, AI системата автоматично ще идентифицира свойствата на културите и препятствията в зоната и автоматично ще генерира 3D оперативен маршрут с шест опционални комбинации за планиране на маршрута и пръскане. След като изтегли 3D маршрута, селскостопанският дрон може да извърши операцията.

Овощният режим не само позволява нормална работа в равни овощни градини, но се прилага и за операции в планински райони и склонове с големи промени във височината, като чаени плантации, портокалови овощни градини и прасковени градини, разположени в планински райони.

DJI Terra изисква Windows 7 или по-нова версия (64-bit).

Формата на T30 може да се промени като рамената се  регулират и насочат към клоните, което позволява на разпръскващите се капчици да проникват в клоните на овощните дървета.

Технологията на Т30 за таргетирано пръскане по клоните позволява на течността да тече надолу по клоните, за да проникне в короната на овощното дърво, като по този начин увеличава количеството на приложение както върху предната, така и върху задната страна на листата. В допълнение системата за пръскане използва нова бутална помпа с максимален дебит от 8 L/min и дюзи TX-VK 04 за малки капчици и висок поток.

Можете да използвате технологията за таргетирано пръскане по клоните при всички оперативни режими на T30, но ние го препоръчваме само за пръскане на овощни градини в режим Fruit Tree 3.0.

Да. Моля, проверете работните параметри като безопасно разстояние, разстояние между коловозите и скорост на полета преди работа.

За да регулирате рамената и да промените формата на T30, моля, свържете се с вашия местен дилър.

Интелигентната батерия на T30 е с гаранция за 1000 цикъла, като зареждане/разреждане от най-малко 75% се счита за един цикъл.

Когато са свързани две захранващи линии за променлив ток, мениджъра може да зареди напълно батерия за 9-12 минути.

Когато е свързана една захранваща линия за променлив ток, мениджъра може да зареди напълно батерията за 18-25 минути.

Интелигентният мениджър на зареждане динамично настройва мощността на зареждане въз основа на околната среда, така че действителното време за зареждане ще варира.

Може да зареди напълно батерията за 9-12 минути.

Станцията за зареждане с променлива честота регулира мощността на зареждане динамично въз основа на околната среда, така че действителното време за зареждане ще варира.

Около 0,6 литра на интелигентна батерия T30 при циклично зареждане

*Зарежда се от 30% до 95%

Той поддържа T30 и T10, които са оборудвани съответно с 40L и 12L резервоари.

Системата за разпръскване T-Series Spreading System 3.0 притежава ниво на защита IP67 – водоустойчивост и подобрена устойчивост на корозия и абразия.

В сравнение със системата за разпръскване Spreading System 2.0, максималната площ на отваряне на коша на системата за разпръскване T-Series Spreading System 3.0 се е увеличила с 38% (от 32,3 cm² на 44,6 cm²).

В системата за разпръскване T-Series Spreading System 3.0, структурата и алгоритъмът на устройството за откриване на празен резервоар са оптимизирани за подобряване на точността и навременността на откриване.

Системата за разпръскване T-Series Spreading System 3.0 на T30 разполага с отварящ се резервоар с по-голям отвор за по-лесно зареждане.

Дистанционното управление поддържа както вътрешни, така и външни батерии и може да работи 2 часа с първата и още 2 часа с втората.

Дистанционното управление на T30 може да се сменя с това на T10, но не и с тези на T20 и T16.

Да. Външният RTK модул за позициониране с точност до сантиметър предоставя на дистанционното управление информация за позициониране с висока точност до сантиметър. Това позволява точно планиране на работата и подобрява оперативната ефективност и безопасността на полета.

Дистанционното на T30 има предпазен калъф за външната батерия, а ключовете са прахоустойчиви за по-добра защита.

Да. Работните планове за ферми и за овощни дървета могат да бъдат реконструирани в облачната платформа за интелигентно земеделие. Моля, посетете официалния уебсайт за новини относно времето на стартиране.

Да. Мултиспектралните снимки могат да бъдат реконструирани в облачната платформа за интелигентно земеделие. Моля, посетете официалния уебсайт за новини относно времето на стартиране.

Да. Планирането на маршрута може да се извърши на Вашия мобилен телефон, таблет или персонален компютър.

DJI Agras T10 FAQ

Agras T10

Максимална височина на полета: 30 метра (Временни разпоредби за управление на полета на БЛА (проект за коментар)).

Максимален обхват на комуникация: 5000 m (измерен при височина на полета 2,5 m).

Максимална скорост на полета: 10 m/s; максимална оперативна скорост на полета: 7 m/s.

Време на кръжене: 19 минути (при излетно тегло 16 kg); 8,7 минути (при излетно тегло 26 кг).

Дронът може да пръска средно 15 акра на час (с дозировка 4,8 л/акър, ширина на пръскане 5 м, скорост 5 м/сек и височина 2 м).

T10 е оборудван със сменяеми резервоар за пестициди и батерии.

T10 идва с предна и задна двуканална система за наблюдение в реално време за по-безопасен полет.

T10 е оборудван със сферичен многопосочен радар за избягване на препятствия, който поддържа многопосочно избягване на препятствия в хоризонтална и надземна посока и функции за адаптиране към терена и поддържане на височина в посока надолу.

T10 осигурява IP67 водоустойчивост.

T10 се предлага стандартно с RTK система за високо прецизно позициониране, която има точност до сантиметър.

Можете да използвате едно дистанционно управление за до три дрона.

Потребителите трябва само да разопаковат и активират дрона. Не е необходимо сглобяване.
Да. Със сензори, монтирани на рамената му, T10 може да открие дали те са разгънати и заключени, подобрявайки безопасността по време на употреба.
Пълният капацитет на резервоара е 8L. Може бързо да се отстрани и замени.
T10 поддържа следните модели дюзи:
SX11001VS (Стандартно)
SX110015VS (Опционално)
XR11002VS (Опционално)
Четири групи независими соленоидни клапани позволяват автоматично изпускане на въздух с един бутон.
Двуканалният електромагнитен разходомер позволява прецизен контрол на потока за всяка тръба.

1. Поддържа многопосочно избягване на препятствия в хоризонтална и надземна посока.
2. Поддържа автоматично избягване на препятствия в хоризонтална посока.
3. Поддържа прецизно поддържане на височината в посока надолу за адаптиране към терена по време на полет.

Всепосочният дигитален радар на T10 може да се сменя с този на T30, но не и с T20 или T16.
T10 ще започне да намалява, когато неговият радар открие препятствие с диаметър над 1 см, което е на 15 метра. След това ще започне да заобикаля препятствието, когато е на около 6 метра, или ще кръжи на около 2,5 метра от препятствието, измерено от върха на пропелера.
Насоченият нагоре радар може да открива препятствия над дрона в реално време и да се задържа прецизно, за да избегне препятствията при издигане.
Да. Потребителите могат да задават чувствителността за избягване на препятствия в приложението според нуждите си.

Да. След като ортоизображението на зоната на операция бъде получено с Phantom 4 RTK, извършете 3D картографиране на зоната на операция с DJI Terra, който поддържа Овощен режим. След като бъде избрана зоната за работа, AI системата автоматично ще идентифицира свойствата на културите и препятствията в зоната и автоматично ще генерира 3D оперативен маршрут с шест опционални комбинации за планиране на маршрута и пръскане. След като изтегли 3D маршрута, селскостопанският дрон може да извърши операцията.

Овощният режим не само позволява нормална работа в равни овощни градини, но се прилага и за операции в планински райони и склонове с големи промени във височината, като чаени плантации, портокалови овощни градини и прасковени градини, разположени в планински райони.

Интелигентната батерия на T10 не е съвместима с  други дронове, но батериите на T20 и T16 могат да се използват на T10.
Интелигентната полетна батерия T10 е с гаранция за 1000 цикъла, като зареждане/разреждане от най-малко 75% се счита за един цикъл.
Не може да зарежда батерии на T30.
Може да зарежда батериите на T20 и T16.
Може да зареди напълно батерията за 7-10 минути. Интелигентният мениджър на зареждане динамично настройва мощността на зареждане въз основа на околната среда, така че действителното време за зареждане варира.

Може да зареди напълно батерията за 7-10 минути. Станцията за зареждане с променлива честота регулира мощността на зареждане динамично въз основа на околната среда, така че действителното време за зареждане варира.

Не може да зарежда батерията на T30, но може да зарежда интелигентните полетни батерии на T20, T16 и T10.
Да (необходима е връзка с интелигентната полетна батерия).
За зареждане на цикъл на работа са необходими около 0,3 L гориво за зареждане на една интелигентна полетна батерия T10.
*Зареждане от 30% до 95%
Поддържа T30 и T10, които са оборудвани съответно с 35L и 12L резервоари.
Могат да се разпределят твърди сухи частици с диаметър 0,5-5 mm.
Разпръскващата система 3.0 има IP67 водоустойчивост и подобрена устойчивост на корозия и абразия.
В сравнение с разпръскващата система 2.0, максималната площ на отваряне на коша на разпръскващата система 3.0 се е увеличила с 38% (от 32,3 cm² на 44,6 cm²).
При разпръскващата система 3.0, структурата и алгоритъмът на устройството за откриване на празен резервоар бяха оптимизирани за подобряване на точността и своевременната детекция.

Дистанционното управление поддържа както вътрешни, така и външни батерии и може да работи 2 часа с първата и още 2 часа с втората.

Дистанционното управление на T10 може да се сменя с това на T30, но не и с тези на T20 и T16.
Да. Външният модул за високо прецизно позициониране RTK предоставя на дистанционното управление информация за позициониране с висока точност, прецизна до сантиметър. Това позволява точно планиране на работата и подобрява ефективността на работа и безопасността на полета.
Дистанционното T10 има защитен калъф за външната батерия, а бутоните са прахоустойчиви за по-добра защита.
Да. Сценариите за ферми и сценариите за овощни дървета могат да бъдат реконструирани в облачната платформа за интелигентно земеделие. Моля, посетете официалния уебсайт за новини относно времето на стартиране.
Да. Мултиспектралните снимки могат да бъдат реконструирани в облачната платформа за интелигентно земеделие. Моля, посетете официалния уебсайт за новини относно времето на стартиране.
Да, планирането на маршрута може да се извърши на Вашия мобилен телефон, таблет или персонален компютър.

Mavic 3M FAQ

Mavic 3M

DJI Mavic 3M е наличен в Континентален Китай, Северна Америка и избрани региони.

По време на работа избягвайте да блокирате сензора за слънчева светлина, поради факта, че вегетационни индекси, като NDVI, не могат да бъдат получени, когато сензора е блокиран. Освен това избягвайте да търкате сензора, тъй като работата му ще бъде засегната, ако повърхността е надраскана.

Можете да се свържете към RTK мрежата, като използвате Wi-Fi сигнала на дистанционното управление.

DJI Mavic 3M разполага със система от четири 5.5MP мултиспектрални камери и една 20MP RGB камера. Мултиспектралните камери са в съответния видим спектър на дължината на вълната: зелена (G) 550 nm ± 16 nm, червена (R): 650 nm ± 16 nm, Red Edge (RE): 730 nm ± 16 nm и Near Infrared (NIR): 860 nm ± 26 nm.

Мониторингът на повечето култури и растителност разчита главно на близки инфрачервени, red edge, червени и зелени видими спектри. Например индексите NDVI, NDRE и GNDVI, които обикновено се използват за мониторинг на здравето на културите, използват само две до три от тези спектъра. Следователно отсъствието на синия спектър ще има минимално въздействие върху приложения като наблюдение на растежа на културите и околната среда, както и изследвания на природни ресурси.

Мултиспектрално фокусно разстояние: 4.34 mm (фокусно разстояние); 25 mm (35mm еквивалентен фокусен обхват);
Видимо фокусно разстояние: 12.29 mm (фокусно разстояние); 24 mm (35mm еквивалентен фокусен обхват).

Всеки от петте сензорни центъра на камерата е компенсиран в EXIF координатите на снимката според позицията си спрямо фазовия център на вградената D-RTK антена. Когато изображенията се картографират, платформата DJI Terra или DJI SmartFarm автоматично използва този параметър за компенсация на позицията, за да гарантира точността на позицията на картата.
Изкривяванията във видими и мултиспектрални камери се коригират индивидуално преди да бъдат изпратени.
Генерираната оригинална снимка не идва с корекция на винетиране, но параметрите, използвани за корекция на винетиране, са включени във всяка снимка.
И петте камери са синхронизирани по време.

Пътищата за съхранение са както следва. За нормална фотография: SD карта-DCIM-DJI_2022********_***
За операция по траекторията на полета: SD карта-DCIM-DJI_2022********_***_име на задачата

Препоръчва се на начинаещи потребители да зададат режима на експозиция на камерата с мултиспектрална и видима светлина на Auto и да отключат AE. Режимът на мултиспектрално измерване на светлината на системата е настроен на глобално измерване на светлината по подразбиране. Режимът на фокусиране на видимата камера ще бъде First Waypoint Focus.
Открива силата на отразяване на снимания обект в различни ленти и се използва широко в селското и горското стопанство за здравето на културите, растителното покритие, мониторинг на замърсяването на водната среда и др.

FCC: 15 km
CE: 8 km
SRRC: 8 km
MIC: 8 km

* Горните данни са измерени от дрон в безпрепятствена външна среда без смущения. Показва най-далечното комуникационно разстояние за еднопосочни полети без RTH при всеки стандарт. По време на полет обръщайте внимание на напомнянията за RTH в приложението DJI Pilot 2.

ROM на дистанционното е 64GB. За разширен капацитет за съхранение се поддържа и използване на microSD карта.
Не. Съгласно изискванията за истинско име, SIM картите трябва да бъдат закупени и активирани с истинското име на потребителя.
Поддържат се Nano SIM карти. eSIM SIM картите не се поддържат.

Дистанционното управление за дронове от серията DJI Mavic 3 не работи с DJI Mavic 3M, но дистанционното управление за дронове от серията DJI Mavic 3 Enterprise – работи.

Когато се използва 100W DJI USB-C захранващ адаптер, ще са нужни 1 час и 10 минути, за да се зареди интелигентната батерия напълно с 100 W хъб за зареждане на батерии за DJI Mavic 3M. При директно свързване към дрона чрез 100W DJI USB-C захранващ адаптер, отнема около 1 час и 20 минути, за да заредите напълно интелигентната батерия.

43 минути.

 

* Тези данни са измерени с помощта на DJI Mavic 3M при безветрени условия на морското равнище при постоянна скорост от 36 км/ч, докато батерията достигне 0%. Използвайте само за справка. Моля, обърнете внимание на подканите за RTH в приложението DJI Pilot 2, когато летите.

Приложението DJI Pilot 2 поддържа импортиране на граници на полигони и мисии за точки за предварително планирана въздушна фотография с KML/KMZ файлове. Път за импортиране: Маршрут > Импортиране на KMZ > Изберете съдържание > Вътрешна памет/SD карта > Намерете KML/KMZ файла.
Приложението DJI Pilot 2 поддържа импортиране на DSM данни за проследяване на терена по време на въздушно проучване. DSM файловете се импортират по следния начин: Flight Path > Create Flight Path > Mapping Mission > Terrain Follow > DSM File Selection > Select Table of Contents > Internal Storage/SD card > Find DSM File for Import.
Да. Можете да планирате траектория на полета, като импортирате KMZ или KML файл или създадете траектория на полета в приложението DJI Pilot 2.
Да, вегетационните индекси, като NDVI, могат да се преглеждат в реално време на дистанционното управление по време на полет.
Височина на полета: 500 m;Скорост на полета: Максималната хоризонтална скорост на полета е 21 m/s, минималната хоризонтална скорост на полета е 1 m/s (без вятър, близо до морското равнище)
Чрез https://keisan.casio.com/exec/system/1224682277Въведете съответните координати заедно с датата и часовата зона, за да потвърдите, че ъгълът на надморската височина на слънцето се променя във времето за този ден.
Видима камера (ортофото): (H/37,2) см/пикселМултиспектрална камера (ортофото): (H/21.7) cm/пиксел
Препоръчителната среда за мултиспектрално събиране на данни с DJI Mavic 3M е, когато светлинните условия са добри и ъгълът на надморската височина на слънцето е не по-малък от 30°.
DJI Mavic 3M може директно да извършва проследяване на терена от въздуха чрез визия надолу. Може също така да импортира DSM данни за проследяване на терена от въздуха.
Да. Можете да автоматизирате рутинните проверки и да улавяте последователни резултати всеки път. Вграденият AI разпознава обекта на интерес и го идентифицира в следващите автоматизирани мисии, за да осигури последователно рамкиране.
Интелигентната батерия и предпазителите за пропелерите.
PSDK портът поддържа RTK модула и официалния DJI Mavic 3 Enterprise Series Speaker.
Хъбът е опционален и трябва да се закупи отделно.
Високоговорителят е опционален и трябва да се закупи отделно.
Захранващият адаптер DJI 100W USB-C се доставя с USB-C захранващ кабел, който поддържа 100W изходна мощност. Директната връзка към DJI RC Pro Enterprise Edition има мощност 30W, директната връзка към дрона има мощност 88W, а директната връзка към хъба за зареждане има мощност 100W.
Интелигентната батерия за DJI Mavic 3M, захранващият адаптер DJI 100W USB-C и хъбът за зареждане DJI Mavic 3 (100W) поддържат PD и PPS протоколи за бързо зареждане. DJI RC Pro Enterprise Edition поддържа PD и QC протоколи.

Mavic 3E FAQ

Mavic 3E
Когато използвате DJI USB-C захранващ адаптер (100 W) с DJI Mavic 3 хъб за зареждане (100 W), времето за зареждане е приблизително 1 час и 10 минути. Когато зареждате дрона директно с DJI USB-C захранващ адаптер (100 W), времето за зареждане е приблизително 1 час и 20 минути.
В момента серията DJI Mavic 3 Enterprise включва две версии: DJI Mavic 3E и DJI Mavic 3T.
DJI Mavic 3E е оборудван с 20MP широкоъгълна камера с 4/3 CMOS и телекамера за предоставяне на мощни възможности за изображения.
DJI Mavic 3T е оборудван с 48MP широкоъгълна камера с 1/2-инчов CMOS, телекамера и термична камера за предоставяне на термично изображение.
Да, но се препоръчва да използвате DJI USB-C захранващ адаптер (100 W) или DJI Mavic 3 хъб за зареждане (100 W).
Не, но широкоъгълната 4/3 CMOS камера на DJI Mavic 3E поддържа геодезия без добавяне или маркиране на GCP.
Този порт поддържа официалния високоговорител от серията DJI Mavic 3 Enterprise и RTK модул, както и PSDK аксесоари на трети страни за серията DJI Mavic 3 Enterprise.
Интелигентната летателна батерия и предпазителите за пропелери.
Интелигентната батерия, DJI USB-C захранващ адаптер (100 W) и DJI Mavic 3 хъб за зареждане на батерии (100 W) от серията DJI Mavic 3 Enterprise поддържат PD и PPS протоколи за бързо зареждане. DJI RC Pro Enterprise поддържа PD и QC протоколи.
Да, но се препоръчва използването на 9453F пропелери за серията DJI Mavic 3 Enterprise.

FCC: 15 км
CE: 8 км
SRRC: 8 км
MIC: 8 км

Забележка: Измерено в безпрепятствена среда без смущения. Горните данни показват най-далечния комуникационен обхват за еднопосочни полети без връщане (без полезен товар) при всеки стандарт. По време на вашия полет, моля, обърнете внимание на напомнянията за RTH в приложението DJI Pilot 2.

Вътрешната памет (ROM) е 64 GB и поддържа използването на microSD карта за разширяване на капацитета за съхранение.
Когато DJI Mavic 3E е оборудван с RTK модул, той поддържа прецизно измерване. Оборудването на DJI Mavic 3T с RTK модул не може да гарантира точност на позициониране.
НЕ излагайте лещите на термокамерата на силни източници на енергия като слънце, лава или лазерни лъчи. В противен случай сензорът на камерата може да изгори, което да доведе до трайна повреда.
Не. Преди да закупите, моля, потвърдете с вашия дилър на DJI Enterprise къде може да се използва дронът.