You are here:

Нов доклад на DJI Agriculture за земеделски дронове разкрива по-голямо приемане, усъвършенствани земеделски техники и проучване на най-добрите практики за фермерите

31 август 2023 г. – DJI Agriculture, световен лидер в създаването на селскостопански иновации с помощта на дронове, днес разкрива констатациите на доклада DJI Agriculture Drone Insight Report 2022/23.

„DJI Agriculture се стреми да подобри ефективността на управлението на земеделските земи чрез дигитални земеделски решения, базирани на интелигентни селскостопански дронове по природосъобразен и екологичен начин“, каза Юан Джан, ръководител на глобалните продажби в DJI Agriculture. „Този доклад показва, че правителствата по света и фермерите възприемат използването на селскостопански дронове и интелигентни земеделски методи, за да увеличат производството на храни по по-научен, устойчив и екологичен начин. Този подход може да намали количеството използвани селскостопански химикали, като същевременно гарантира продоволствена сигурност и екологичен баланс.

Докладът е разделен на няколко секции, разглеждащи работата на DJI Agriculture през 2022/23 г., тенденции в глобалната политика, тестове на селскостопански дронове, иновации в приложението на дронове и най-добри практики.

Работата на DJI Agriculture през 2022/23

От създаването си преди малко повече от десет години, DJI Agriculture се разрасна на шест континента, покривайки повече от 100 страни и региони. В края на 2022 г. глобалният брой на селскостопанските дронове на DJI надхвърли 200 000, а кумулативната работна площ надхвърли 200 милиона хектара, предоставяйки предимствата на въздушната технология на стотици милиони практикуващи земеделци. Чрез летателно обучение общо 150 000 пилоти на селскостопански дронове и 2500 учители са обучени да насърчават повече млади предприемачи да се присъединят към каузата на науката и технологиите в селското стопанство и да предоставят подкрепа за развитието на интелигентно земеделие.

Тенденции в глобалната политика

Тъй като технологията за селскостопански дронове се възприема все повече от фермерите по целия свят, правителствата започват да виждат многобройните ползи, които това носи за индустрията. Има предложения за преразглеждане на регулациите в Европа, Северна Америка и Бразилия. В Китай всички селскостопански дронове T16, T20, T10 и T30 на DJI бяха издадени със сертификат за летателна годност от CAAC.

Тестове със селскостопански дронове

Проведени са редица задълбочени тестове, включително тестове за размери на капките, тестове за стабилност и тестове за хербициди, в серията селскостопански дронове DJI Agras.

Иновации в приложението на дронове

Дроновете са използвани по редица иновативни начини от контрол на вредители и болести на Малдивите, до интегрирането им с традиционни техники за отглеждане на грозде или дори в интелигентно земеделие, оптимизиране на добивите на картофи и ориз. Един голям производител на картофи в щата Вашингтон отбеляза 80% намаление на щетите от насекоми чрез провеждане на точково пръскане на поле от 60 хектара. В Япония, местен производител на ориз успя да спести от торове и да увеличи добива си, което му даде допълнителни 5425 USD на хектар. Някои от по-новите полета на употреба включват опрашване, разклащане на мъртви цветя от овощни дървета и пръскане с антифриз и слънцезащитни продукти за овощни дървета.

Най-добри практики

Има обширни дискусии по света относно установяването на най-добри практики за употребата на селскостопански дронове, които включват обучение на екипи, подобряване на технологиите за дронове, спецификации за фармацевтична употреба, стандартни оперативни процедури и насоки за безопасна работа.

За DJI Agriculture

От 2006 г., DJI е световен лидер в иновациите при комерсиалните дронове, които дават възможност на всеки човек да полети за първи път, визионерите да превърнат въображението си в реалност, а професионалистите да трансформират изцяло работата си. С мислене, ориентирано към решения и искрено любопитство, DJI разшири амбициите си в областта на селското стопанство.

През 2012 г., DJI започна научноизследователска и развойна дейност на селскостопански дронове и през 2015 г. създаде DJI Agriculture. DJI Agriculture се ангажира да разработва иновативни, ефективни и устойчиви решения за непрекъснато подобряване на селскостопанската производителност. С продукти, обслужващи над 100 страни по света, DJI Agriculture даде възможност на над 10 милиона професионални потребители с интелигентни решения за земеделие.