You are here:

Колко далеч могат да летят селскостопанските дронове на DJI?

Латинска Америка, разположена в южната част на западното полукълбо, е най-отдалеченият регион от Китай. С превъзходни производствени условия и богати селскостопански ресурси, той се смята за “житницата на света” за 21 век.
How Far Can DJI Agricultural Drones Fly?

Като естествено продължение на Морския път на коприната, Китай разви по-тесни отношения със страните от Латинска Америка в рамките на инициативата „Един пояс, един път“, а широкото селскостопанско сътрудничество между двата региона изглежда обещаващо: бразилско кафе, авокадо от Мексико, кубинска захар и много други. Селскостопанските продукти от Латинска Америка вече са често срещани в китайските домове. Много хора обаче не осъзнават, че авангардна китайска технология за въздушно приложение започва да намира широко приложение в латиноамериканското селско стопанство, като тихо влияе върху развитието на селскостопанската наука и технологии в региона.

През 2016 г. DJI Agriculture навлезе официално на латиноамериканския пазар. Към днешна дата селскостопански дронове от DJI agriculture вече се използват на над 2,6 милиона акра земеделска земя в Латинска Америка. Те се използват за отглеждане на кафе, захарна тръстика, пъпеши, царевица и други култури в цяла Южна Америка, Централна Америка и Карибите.

Интелигентната обработка повишава качеството на специалното кафе

Разположена в източната част на Южна Америка, Бразилия е най-големият производител на кафе в света, като представлява една трета от световното производство на кафе. Неговият терен от хълмове и приятен климат правят кафето от Minas Gerais в южна Бразилия известно в целия свят.

През последните години насекомите и болестите по растенията, като “ръжда” по кафените растения, засегнаха производството на кафе, увеличавайки търсенето на пръскане с пестициди върху кафените плантации. Специалните плантации за кафе обаче често са разположени на стръмни склонове, което затруднява ръчния контрол на вредителите и други традиционни методи.

През 2018 г. земеделските дронове Agras MG-1P на DJI Agriculture започнаха да се използват в бразилските плантации за кафе, внасяйки силата на технологичните иновации във вековната кафена индустрия. Когато бяха нападнати от “ръжда” по кафените растения, дроновете се задействаха, внасяйки нов живот в старите плантации.

How Far Can DJI Agricultural Drones Fly?

Прецизността предотвратява замърсяване, докато защитава културите

За разлика от трудния терен на бразилските кафени плантации, банановите плантации в Еквадор са изправени пред проблема със замърсяване на околната среда поради традиционните методи за защита на културите.

Еквадор е най-големият износител на банани в света. Тъй като банановите дървета растат до около 5 метра височина, ръчното пръскане е с ограничена ефективност. Поради това плантациите често използват дронове с фиксирани крила.

Тъй като повечето бананови плантации са близо до реки или жилищни райони, за самолетите с неподвижни крила е трудно да пръскат пестициди без риск от замърсяване на местния район, което води до голямо замърсяване на околната среда на реки и други водни тела.

За да се справи с проблема със замърсяването на реките, правителството на Еквадор призова за използването на дронове за по-прецизно въздушно приложение. Понастоящем земеделските дронове Agras MG-1P RTK на DJI Agriculture се използват с местни еднороторни самолети, осигурявайки прецизно решение за бананови плантации и ефективно намалявайки замърсяването на реките.

Захарта предоставя работа за страните с ниски доходи

Ел Салвадор, разположен в северната част на Централна Америка, е една от най-малките държави в света. Вътрешната му икономика е доминирана от селското стопанство, особено от захарна тръстика и памук. Поради слабата индустриална икономика на страната, доходите в Ел Салвадор са ниски и има малко инвестиции в селскостопански технологии.

Тъй като Китай развива все по-тесни икономически и търговски отношения с Ел Салвадор, той започна да изнася селскостопански технологии в страната. През 2019 г. селскостопанските дронове от технологията на DJI официално започнаха да работят в Ел Салвадор.

В момента DJI работи с партньори в Ел Салвадор за създаване на специализирани компании за селскостопански услуги с цел обучение на оператори на дронове. Това ще стимулира проспериращия растеж на индустрията за растителна защита за захарна тръстика и други местни култури.

How Far Can DJI Agricultural Drones Fly?

Упоритата работа е необходима за прецизното земеделие

В допълнение към използването на ефективно оборудване за обслужване на богати на ресурси латиноамерикански страни, DJI Agriculture непрекъснато насърчава местното развитие на таланти и техническо обучение, за да постави основата за висококачествени услуги.

В момента DJI Agriculture вече е създала пълна система за следпродажбено обслужване и обучение на потребители в Латинска Америка. Тази система обучава потребителите във всичко – от теоретични познания до работа с дрон до завършване на работни процеси. Чрез адаптиране на мерките към местните условия, DJI е в състояние да приспособи своите висококачествени решения за въздушно приложение към нуждите на латиноамериканските фермери.

Само през септември 2019 г. DJI Agriculture проведе десетки присъствени обучения в Мексико, Перу, Хондурас и други страни, привличайки все по-голям брой млади специалисти.

Инициативата „Belt and Road“ представлява голяма възможност за развитие за Латинска Америка и също така предоставя платформа, чрез която Китай може да изнася селскостопански технологии в региона. Защитавайки принципа на взаимно изгодни партньорства, DJI Agriculture желае да използва своята технология за въздушно приложение, за да насърчи и подобри приложението на селскостопанска технология в Латинска Америка. Това ще създаде нови възможности за развитие на латиноамериканското селско стопанство и ще насърчи здравословното развитие на китайско-латиноамериканското сътрудничество в селското стопанство.

В миналото нашите предци са плавали през морето по морския път на коприната. В бъдеще DJI Agriculture отново ще излезе в моретата с нов план за развитието на прецизното земеделие в Латинска Америка.