You are here:

Agras T30: Революционизиране на дигиталното земеделие с ефективни батерийни и зарядни системи

Батерийната станция за бързо зареждане на DJI Agras T30 и усъвършенстваните възможности за пръскане трансформират управлението на земеделието

Селскостопанските дронове изминаха дълъг път в последно време и един от продуктите, които привлякоха интереса на фермерите по целия свят, е Agras T30. Една от причините е батерийната система на дрона, която включва оборудването за зареждане и интелигентната полетна батерия, които са претърпели цялостна оптимизация за висока производителност и ефективност. В този блог ще проучим как иновативните системи за батерии и зарядни устройства на T30 направиха революция в дигиталното земеделие, правейки го предпочитан избор за съвременното земеделие.

Продължителни операции с чифт батерии

Системата за енергоснабдяване на T30 е проектирана да отговори на нуждите на фермерите, за които времето е от значение, като зарежда батериите си само за 10 минути. При стандартни условия на работа са необходими само две батерии и една зарядна станция за непрекъсната работа. Цялата система е компактна и лесно преносима, като се побира удобно в малък пикап, което позволява на фермерите изключителна мобилност. Това е възможно благодарение на повишената мощност на зареждане и по-високия разряден ток. Това е невероятно подобрение в сравнение с традиционните системи за зареждане, които отнемат часове, за да заредят напълно батериите. С бързото зареждане фермерите могат да оптимизират времето си и да се съсредоточат върху други аспекти на земеделието, които изискват внимание.

Устойчивост на висока температура и повишена безопасност на батерията

За батериите, особено тези, използвани в сурови земеделски среди, температурните условия могат да представляват значително предизвикателство. За да подобри стабилността на батерията по време на непрекъснато зареждане и разреждане, батерията T30 използва нова система за високотемпературна химия. Тази система увеличава температурния толеранс на клетките на батерията, което прави възможно намаляването на вътрешното съпротивление, като по този начин увеличава изходната мощност. Батерията T30 може да издържа на температури до 65°C – 70°C, осигурявайки оптимална производителност дори в горещините на лятото и поддържайки стабилност по време на непрекъснати цикли на зареждане и разреждане.

Този напредък е резултат от значителни инженерни оптимизации от DJI, които намалиха вътрешното съпротивление на батерията с 40% в сравнение с T20. Следователно, повишаването на температурата при същото ниво на мощност е значително по-ниско. Батерийната клетка на T30 също се възползва от високотемпературен електролит, който ефективно противодейства на типичните проблеми с издуването, които се появяват при 45°C – 55°C в стандартните електролити и така фундаментално премахва опасностите при работа в условия на високи температури.

Освен управлението на топлината, T30 интегрира здрава защитна система за своите батерии, адаптирана за сложни земеделски операции. Батерията има защита от заливане за хидроизолация и устойчивост на корозия. Освен това, всеки T30 се предлага стандартно с кутия за безопасност на батерията, осигуряваща допълнителна защита и улесняваща съхранението на оборудването.

Икономическа ефективност и интегрирано зареждане

Agras T30 се отличава не само с производителност, но и блести в областта на икономическата ефективност. По отношение на цената на батерията, T30 може да се похвали със значителен пробив. Благодарение на въвеждането на нова химическа система, броят на циклите на батерията на T30 се е подобрил значително, от 600 цикъла на неговия предшественик, T20, до впечатляващите 1000 цикъла. С Agras T30 на фермерите е представено решение, което е не само технологично напреднало и здраво, но и забележително със своята рентабилност и оперативна ефективност.

Представяме Ви интелигентната акумулаторна станция T30

Agras T30 е оборудван със здрава интелигентна акумулаторна станция, която представлява значително подобрение спрямо своя предшественик. Тази мощна система за зареждане използва възможност за зареждане от 7200 W, осигурявайки ултра бързо зареждане само за десет минути. Това е впечатляващото увеличение от 20% на ефективността на зареждане в сравнение с предишното поколение.

Адаптивно и безопасно зареждане

Разбирайки, че това ниво на мощност може да надхвърли капацитета на типичните системи за окабеляване на домакинствата, интелигентната акумулаторна станция на T30 е проектирана с иновативна функция за адаптиране на мощността. Тази функция позволява на зарядното устройство автоматично да разпознава напрежението и да регулира изходната мощност според нуждите, за да предотврати претоварване на захранващата линия. Това гарантира безопасно зареждане както на закрито, така и на открито, като се адаптира към съществуващата енергийна инфраструктура.

Заключение

В обобщение, Agras T30 е иновативен продукт, който предлага уникална комбинация от функции, предназначени да отговорят на нуждите на съвременното земеделие. Със своята бързо зареждаща се батерия, високотемпературна химическа технология, рентабилност и интелигентен мениджър за зареждане, фермерите могат да повишат своята производителност и ефективност, като същевременно минимизират оперативните разходи. Тъй като дигиталното селско стопанство продължава да навлиза все повече в сферата, Agras T30 несъмнено ще играе решаваща роля за осигуряване на устойчиво и печелившо селско стопанство.

Свързани статии