You are here:

DJI Agriculture пуска DJI Relay Module: Останете свързани и издигнете възможностите на Вашия селскостопански дрон на следващото ниво

Насладете се на последната иновация в технологиите за селскостопански дронове с DJI Relay Module. Проектиран като допълнителен модул за дронове DJI Agriculture (T40 и T20P), този модул разширява разстоянието на предаване на сигнала, което го прави основен инструмент за широкомащабни земеделски операции на различни терени.

*Релейният модул, показан по-горе, е ранна тестова версия. Окончателната версия използва оптимизиран материал за обвивката на антената, което води до по-тъмен сив цвят.

 

По време на операцията, връзката между дрона и дистанционното управление може да бъде прекъсната от високи култури, дървета или хълмове, което води до лаг на дисплея и повишен риск от загуба на сигнал.

За да се справи с този проблем, DJI Agriculture представи DJI Relay Module заедно с най-новия фърмуер за T40 и T20P. За да се възползвате напълно от модула, се препоръчва да обновите устройствата до най-новата версия на фърмуера.

(Забележка: T20P не се предлага в определени страни и региони. Моля, консултирайте се с Вашия местен дистрибутор за информация.)

Лесно сдвояване с Вашия дрон Agras

За да използвате релейния модул, първата стъпка е да го сдвоите с дрона AGRAS. Просто натиснете кратко и задръжте бутона за захранване, за да включите модула. Когато се включи, светлините на RC и UAV ще светнат в червено.

За да започнете процеса на сдвояване, натиснете и задръжте бутона за захранване, докато лявата RC светлина светне в зелено. След това отидете до раздела за управление на устройството на дистанционното управление и изберете Relay Module. След това щракнете върху опцията за сдвояване, за да завършите процеса.

Когато светлините на RC и UAV светнат в зелено, сдвояването е успешно.

Дългите часове работа стават лесни с Power Bank

Ако работите дълги часове на полето и трябва да поддържате Вашия модул зареден, помислете за използването на захранваща банка с PD протокол.

Със захранваща банка с PD протокол можете да гарантирате, че Вашият модул остава включен и готов за работа, дори когато сте далеч от традиционен източник на захранване. Това може да бъде особено полезно, ако работите в отдалечени райони.

Основни съвети за инсталиране и бележки за безопасност

Втората стъпка е да идентифицирате идеалното място за инсталиране на Вашия релеен модул. Най-доброто местоположение е сравнително високо и централно място във Вашата работна зона. Това помага да се осигури най-доброто покритие на сигнала и свързаност за Вашите дронове.

За да монтирате релейния модул, уверете се, че имате предоставен стандартен съединител за статив. Можете да закупите или персонализирате подходящ стълб и основа за триножник в зависимост от уникалния терен и културите, с които работите. Накрая, прикрепете релейния модул към статива с помощта на конектора.

* Моля, използвайте винт 5/8’’. Стълбът и триножникът не са включени в пакета на продукта.

 

Моля, имайте предвид, че релейният модул трябва да бъде монтиран на поне 2 метра по-високо от надвеса на културата, която ще пръскате. С цел безопасност, моля, не го използвайте по време на гръмотевични бури.

По-стабилен сигнал с релейния модул на DJI

Както е показано на скрийншота, дронът показва стабилен сигнал дори когато лети от другата страна на планината и достига до долината.