You are here:

От медицинска сестра до пилот на дрон Agras само за един месец, успешният преход в кариерата на Таис

На разсъмване в град Такаринтинга в Бразилия Таис Риберо и нейният екип започват работа в поле със захарна тръстика. Операцията продължава плътно 8 часа, приключвайки около 13:00 часа, отбелязвайки края на един типичен работен ден.

Таис е пилот на селскостопански дрон в Такаринтинга, Бразилия. Преди да започне бизнеса с дронове, тя е била медицинска сестра в продължение на 10 години. За да се премести със семейството си в селския район на Такаринтинга, тя трябваше да се откаже от първоначалната си професия като медицинска сестра поради отдалеченото местоположение. С нейната непредубеденост към новите технологии и решимостта да овладее бързо техниките за работа, й отне само един месец, за да стане професионален пилот на дрон.

В момента Таис управлява DJI Agras T40 и е собственик на компания за селскостопански услуги, наречена Via Drone, която предоставя услуги в щатите Сейнт Пауло и Минас Жерайс в Бразилия от ноември 2022 г., когато тя се присъединява към индустрията с дронове Agras.

„Искаме Таис да работи отново“, каза Фелипе Сала, фермер и агроном инженер с опит в геодезията с дрон. Под ръководството на Фелипе, Таис бързо навлиза в управлението на дронове и дори основава собствена компания за услуги. Към февруари 2023 г. Таис е изпълнила 1115 успешни мисии, общо 133 часа полетно време и обработени 2242 хектара земя.

Селскостопанските дронове направиха революция в земеделието в селските райони на Бразилия, като преодоляха ограниченията на традиционните ръчни и базирани на машини методи. За разлика от тракторите, дроновете могат лесно да навигират през полетата, като регулират височината си, за да летят близо до земята или високо над полетата. Това значително подобри точността и ефективността на приложенията за пръскане.

„Вярвам, че дроновете представляват бъдещата тенденция в селското стопанство“, според Таис, която вярва, че дроновете могат да подобрят добива, да пестят вода и да работят по-ефективно от традиционните машини. Таис се доверява на силата на тази технология и вижда светло бъдеще за нея на пазара.

Клиентите на Таис често са изненадани да разберат, че жена управлява толкова голям дрон. Жените обаче са нововъзникваща и силна група в селскостопанската индустрия и има нарастващо търсене на техните услуги. Жените са склонни да бъдат по-ориентирани към детайлите и внимателни, когато управляват дронове, което ги прави ценна част в областта на селското стопанство. Таис насърчава други жени да преследват тази кариера, тъй като я намира за интересна и удовлетворяваща. Тя се гордее с комплиментите, които получава от клиенти за отличното обслужване, предоставено от нейния екип.

„Всеки, който има силна воля, със сигурност може да го направи“, каза Таис. Вдъхновяващата промяна в кариерата на Таис демонстрира безкрайните възможности в селскостопанската индустрия. С решителност и желание за учене, Таис доказа, че всеки може успешно да премине към тази вълнуваща област. Нейната история е доказателство за нарастващото търсене на квалифицирани професионалисти в селскостопанската индустрия и потенциала за кариерно израстване и реализация.