You are here:

Овластяване на работещите майки: Селскостопанските дронове предлагат гъвкавост и балансиране между кариера и семейство

Селскостопанските дронове могат да осигурят нови възможности за работещите майки допринасяйки баланс между семейството и кариерата, гъвкавото работно време и разнообразните работни места на бизнеса с дронове Agras предоставят възможности на работещите майки да постигнат по-добър баланс между професионалния и личния живот.

Д-р Мария Маестро е ръководител на отдела за дронове на ACRE Surveying Solutions и майка на две момичета. Израствайки с дядо си, който е работил като горски мениджър, Мария развива любов към природата, което я накара да преследва кариера в управлението на околната среда.

Когато провежда изследвания на околната среда по време на академичната си кариера, тя открива, че мултиспектралните изображения съдържат богата информация и започва да се гмурка в индустрията на геодезическите дронове.

През 2016 г. Мария се запознава със селскостопанските дронове чрез проект за мултиспектрален дрон, което в крайна сметка я кара да се присъедини към ACRE като техническа поддръжка и продажби в отдела за дронове. След като получава сертификат за пилот на селскостопански дрон в рамките на половин година, тя започна да извършва продажби и демонстрационни полети.

Включване на деца в света на дронове Agras: Свързващо и незабравимо изживяване

Като изключителен научен изследовател, който е пътувал до различни континенти по света и провел редица проекти за изменението на климата и опазването на околната среда, Мария е демонстрирала владеене на отлични умения в своята изследователска област. По време на нейната шестгодишна докторска степен, пътуване в Шотландия, тя прие красивата нова идентичност на майчинството с любов и отдаденост.

Подобно на майки от цял свят, Мария е изправена пред предизвикателството да балансира между кариерата и семейството. “Беше много труден момент, когато бебето се появи на бял свят”, тъй като тя трябваше едновременно да работи върху докторантурата си, работни проекти и грижи за новороденото бебе. „Къщата винаги е била разхвърляна. Най-важното нещо, което научих в тази забързана фаза от живота, е да определям приоритетите си и наистина да оценявам помощта на моя съпруг и други членове на семейството през този период.“

Докато двете й дъщери растат, Мария и семейството й се адаптират към нова рутина, при която всички работят заедно на смени. Мария прекарва два дни в седмицата, като се грижи за децата, като същевременно ги интегрира безпроблемно в работата си. Тя обича да води децата си в офиса и да ги включва в работата си всяка седмица.

„Ангажирането на децата в моята работа със земеделски дронове ми позволява да им осигуря качествено социализиране.“ добави Мария. Взимането на децата сред природата позволява на Мария да сподели щастието, което е получила от природата в детството, на дъщерите си по напълно нов начин.

Мария и нейното семейство обичат да прекарват уикенда си, правейки снимки с дрон в полето. Въпреки че може да не е обичайна практика да се водят деца за демонстрации на селскостопански дронове, Мария го приема като много хубави моменти. Разбира се, тя също държи да даде приоритет на обучението по безопасност на децата си през целия процес.

Снимка на Мария и нейното семейство с DJI Agras T10 в поле с нахут.

Майки пилоти: Вдъхновение за следващото поколение

Една сутрин Мария събуди най-голямата си дъщеря, Клаудия, която й каза: „Мамо, сега работиш с дронове. Вие променяте света, като пръскате полетата. Когато порасна и имам собствена работа, дроновете ще бъдат част от моето ежедневие.“ Примерът на Мария е оставил дълбоко впечатление на 5-годишното дете, което размишлява върху въздействието на селскостопанските дронове.

Самата Мария също смята, че това ще бъде тенденция в бъдеще. „Когато бях на 18, щях да се явя на изпит за шофьорска книжка. Когато дъщерите ми станат на 18 години, вярвам, че те не само ще вземат изпит за шофьорска книжка, но и ще получат сертификат за пилот на селскостопански дрон.“

Когато говори за кариерните очаквания към децата си, Мария няма особени очаквания, когато става въпрос за бъдещия избор на кариера на децата й. Тя избягва да оказва натиск върху тях или да предлага непоискани съвети. Вместо това тя позволява на децата си да изследват интересите си, като ги включва в работата си. Чрез това децата придобиват по-задълбочено разбиране за селскостопанската индустрия с дронове, като същевременно се наслаждават на качествено време с Мария.

В днешно време има все повече и повече работещи майки в индустрията за селскостопански дронове, тъй като има нарастващ брой забележителни жени професионалисти, които също са работещи майки, разпознавайки безкрайните възможности в индустрията за селскостопански дронове. Междувременно майките предават страстта и отдадеността към селското стопанство на следващото поколение.